Herberg In 't Schuttershof

Beschrijving

Herberg 'In 't Schuttershof' (zie opschrift van houten uithangbord). Hoekhuis bij de Sint-Jorisstraat. Dubbelhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder een geknikt zadeldak met mechanische pannen (nokrichting parallel aan de straat). Geschilderde jaartallen 1875 en 1899 respectievelijk rechts en links op houten hoekcartouches. Donkerrode baksteenbouw. Getoogde muuropeningen met strekse lateien; lekdrempels en bordes van arduin. T-ramen met luiken. Twee halfronde dakkapellen. Verankerde rechter zijgevel: twee rechthoekige kelderopeningen met getralied kozijn onder blind benedenvenster rechts; twee halfronde zoldervensters met radverdeling. Analoog zoldervenster in de linker zijgevel.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine