Burgerhuizen in eenheidsbebouwing

Beschrijving

Eenheidsbebouwing van twee bouwlagen met twee enkelhuizen volgens spiegelbeeldschema van respectievelijk drie en twee traveeën onder een doorlopend zadeldak (nokrichting parallel aan de straat, mechanische pannen), uit de 19de eeuw, zie slechts deels bewaarde datering door middel van de jaarankers 18..1. op de begane grond. Op de tweede bouwlaag, behouden muurankers in de vorm van de initialen J.L.L.B.B. Lijstgevel van rode baksteen met gebruik van gele bakstenen voor de strekse lateien van de rondbogige muuropeningen. Vensters met doorgetrokken, bakstenen lekdrempel; recentere onderdorpels van arduin. Nummer 82 met gewijzigde begane grond. Nieuwe gootlijst van kunststof.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine

Aanvullende informatie

De woningen zijn gerenoveerd, het schrijnwerk werd vernieuwd en het rechterdeel (voorheen nummer 82 maar nu samengevoegd met nummer 80) heeft een garagepoort gekregen.

Auteurs: Jacobs, Els