• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Deels omhaagd 19de-eeuws hoevetje van het langgestrekte type, gelegen op de hoek bij de hoeveoprit van nummer 5, 7. Achterliggend verhard erf beschaduwd door esdoorn, met een alleenstaande voormalige hopast.

Laag boerenhuis met twee blinde staltraveeën links + drie traveeën + drie staltraveeën onder meer twee blinde rechts, onder een doorlopend zadeldak (nokrichting parallel aan de straat, Vlaamse pannen) met kort overstekende dakrand. Verankerde donkerrode baksteenbouw mogelijk resulterend uit een versteningsproces (zie de achtergevel met sporen van stijl- en regelwerk voorzien van bakstenen vullingen links van het opkamervenster); meerdere bouwnaden.

Rechthoekige muuropeningen onder strekse latei. Licht verdiepte kozijnconstructies voor huisdeuren en onder meer beluikte vensters.

Voormalige hopast, heden stal, van donkerrode baksteen onder zadeldak (nokrichting parallel aan het boerenhuis, mechanische pannen). Ook nog resten van stijl- en regelwerk met bakstenen vullingen, in de linker zijgevel gecementeerd.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine