Boerenarbeiderswoning

Dieper in gelegen, alleenstaande boerenarbeiderswoning met voetwegel naar de straat.

Laag breedhuis van vijf traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat; stro, golfplaten, Vlaamse pannen) met wolfseind links en omlopende overstekende dakrand; behouden houten modillons voor de achter- en de linker zijgevel. Oude kern uit het vierde kwart van de 18de eeuw - eerste kwart van de 19de eeuw (?) volgens de behouden achter- en zijgevels van stijl- en regelwerk met lemen vullingen op lage bakstenen voeting; echter in de 20ste eeuw versteende voorgevel. Rechter zijpuntgevel met strobeschieting in de top, en laag aanbouwsel van stijl- en regelwerk met bakstenen vullingen onder lessenaarsdak (golfplaten).

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine