School en onderwijzerswoning

Beschrijving

Voormalige school en onderwijzerswoning van 1872 naar het ontwerp van de provinciale bouwmeester L. Blomme van 1871 (zie gedenkplaat en bouwaanvraag). Heden "Ontmoetingscentrum Mart, Centrum Witte Vlag en Museum A. Gille, schilder-beeldhouwer".

Verankerde baksteenbouw: schoolvleugel van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen); rechthoekige muuropeningen in steekbogige gevelnissen. Onderwijzerswoning rechts, enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen). Verwerking van gesinterde baksteen voor druiplijsten, borstweringen en fries. Steekbogige muuropeningen.

• Provinciaal Archief Antwerpen, Scholen, plannen 26, Rijmenam, dossier 1.

Aanvullende informatie

De voormalige school en onderwijzerswoning worden herbestemd tot een woonsite. In dit ontwerp blijven de bakstenen voorgevel en de volumes van het ensemble van de klassenvleugel en woning herkenbaar bewaard.