Opslagplaats

Beschrijving

Rechts bij een samenstel van arbeiderswoningen aanpalende opslagplaats uit het eerste kwart van de 20ste eeuw mogelijk in verband te brengen met de ertegenover gelegen weverij (zie nummer 19); afgewolfd zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen). Roodbakstenen gevelfront getypeerd door brede poort onder I-balk, gevat in rechthoekig gevelveld, en hoger oplopende hoekpenanten.

Bron: DE GUNSCH A., METDEPENNINGHEN C. & VANNESTE P. met medewerking van TANSENS A. 2001: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Roeselare, Kantons Hooglede - Izegem - Lichtervelde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 17n2, Brussel - Turnhout.
Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol