Kruis met geleide lindes

Beschrijving

Een betonnen kruis, geruggesteund door drie geleide lindes, markeert de toegang van de hoeve in de Ravestraat 26 te Boezinge.

De lindes worden in een opvallende vormsnoei van een kandelaar geleid. Het traditionele beheer van deze bomen wordt nog steeds verzorgd uitgevoerd. Gezien de locatie van de lindes, aan het hofgat van de hoeve, zijn deze wellicht ook aangeplant als welkomstbomen.

Het kruis met Christusbeeld staat lichtjes verheven in het landschap, op een stenen hoop en omgeven door een lage ligusterhaag. De betonnen constructie heeft een rustieke afwerking in de vorm van imitatieboomstammen.

Auteurs: Schepens, Annelies; Vanneste, Pol