Beschrijving

Hoeve met lage losstaande bestanddelen van baksteen onder pannen zadeldaken, U-vormig gegroepeerd rondom een met gras begroeid erf. Erftoegang ten noordoosten en ten noordwesten.

Ten noorden van het erf, boerenhuis (nok parallel aan de straat) in verbouwing uit het vierde kwart van de 18de eeuw. Zeven traveeën; sporen van aangebouwd nutsgebouw rechts onder lessenaarsdak. Getoogde muuropeningen in een vlakke omlijsting van gele baksteen, deuren in de derde en zevende travee. Houten kruiskozijnen met halfrond geprofileerde stijl en kalf; luiken. Rechts kozijndeur met accoladevormige tussendorpel en gedeeld bovenlicht. In de achtergevel, destijds opkamervensters. Zijgevels afgewerkt met vlechtingen. In de rechter zijgevel, houten kozijnvenster en sporen van flankerende oculi.

Ten oosten, deels aangepaste 19de-eeuwse stal (nok loodrecht op het boerenhuis). Getoogde muuropeningen, gedichte lichtgleuven in de linker zijgevel. Ten zuiden, dwarsschuur- en stalvleugel uit de eerste helft van de 20ste eeuw (nok parallel aan het boerenhuis) met geïncorporeerd wagenhuis.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol