Duitse ondergrondse militaire post

Beschrijving

Bijna volledig ondergrondse betonnen constructie, ten westen van de boerderij op adres Wervikstraat nummer 146-148, op ongeveer 800 meter ten zuidwesten van Beselare, tegen een heuvelflank gebouwd. De omgeving bestaat uit heuvelachtig landbouwgebied met bebouwing.

Het betreft een nagenoeg volledig ondergrondse militaire betonnen constructie van Duitse makelij die behoorde tot de Flandern I Stellung. De ondergrondse toegang is zichtbaar. In het dak zit een opening.

• VAN DAMME P. 1995: Bunkers in de Ieperse frontstreek, anno 1995, Shrapnel (Western Front Association).

Bron: WOI Relict (533): Duitse betonnen constructie Wervikstraat (Beselare - WOI)
Auteurs: Decoodt, Hannelore