Stadswoningen

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuizen met lijstgevels

Beschrijving

Stadswoningen met bepleisterde en geschilderde lijstgevels uit de 19de eeuw, met tot winkelpui gewijzigde begane grond. Aantal traveeën variërend van twee tot negen (overwegend vier traveeën), aantal bouwlagen van twee tot drie. Panden van twee en een halve en drie bouwlagen vaak met doorgetrokken onderdorpels op de middenverdieping; overwegend arduinen lekdrempels. Houten kroonlijsten hetzij onversierd, hetzij voorzien van tanden, hetzij van modillons Nummer 24 ontpleisterd. Nummer 3 met dakkapel boven de tweede travee, mogelijk duidend op een oudere kern dan de andere panden.

Auteurs: Demey, Anthony

Aanvullende informatie

De erfgoedwaarde is verdwenen. Drie woningen (nummer 16, 24 en 44) zijn gesloopt. De andere woningen (nummer 3, 15, 25, 29 en 36) zijn verbouwd.

Auteurs: Jacobs, Els