Villa Zonnelust

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Zonnelust

Beschrijving

Villa "Zonnelust", midden beboomde tuin. Twee bouwlagen tellende villa onder schilddak (nokrichting parallel aan de straat, mechanische pannen), daterend van de jaren 1930. Rode baksteenbouw; verhoogde begane grond op gecementeerde plint; gecementeerde muurpartijen, onder meer ter hoogte van de kroonlijst, bovendorpels en imposten. In- en uitspringende muurpartijen, zie linker risaliet onder haaks, afgewolfd zadeldak, en centraal, overbouwd deurportaal onder plat dak. Driezijdige erker met bekronend balkon tussen postamenten - ter hoogte van het risaliet. Rechthoekige muuropeningen; kleine roedeverdeling in bovenlichten; arduinen lekdrempels; deels beglaasde vleugeldeur. Deurportaal onder latei op imposten, bereikbaar via steektrap. Rechts zijvleugel met rechthoekige kelderopening en gemarkeerde schoorsteentravee. Achtergevel grosso modo zelfde ordonnantie als voorgevel. Links driezijdige erker onder haaks, afgewolfd zadeldak. Rechthoekige kelderopeningen. Begroeide linker zijgevel.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine