Woning Daembart

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woning De Tassche

Beschrijving

Recht tegenover Woning De Tassche gelegen, soortgelijke verankerde bakstenen trapgevel doch minder rijk uitgewerkt. Eertijds zogenaamd "Het huis Daembart", 17de-eeuws uitzicht, doch oude 14de-eeuwse kern, zie baksteenformaat in de onderbouw achtergevel en balklagen. Ramen respectievelijk vervangen in 1821 en 1841. Gevelrestauratie in 1912. Consoliderende "Kunstige Herstelling" in 1993 naar ontwerp van architect E. Van Biervliet (Brugge).

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, zonder nummer/1821, nummer 64/1842, nummer 375/1912.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 262, 265.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje