Veekeringshaag van haagbeuk en meidoorn

Beschrijving

De haag van zware voormalig geschoren haagbeuk en meidoorn staat langs 'sentier 92' volgens de Atlas der Buurtwegen. Dit 'Pennewegje' vormt de verbinding tussen de Sint-Rochusstraat en Haalterstraat. De doorgeschoten hagen staan aan beide zijden van de voetweg die nu een groene lovergang vormt.

De voormalige scheerhaag omzoomt een oud grasland. De haag is op de orthofoto van 1971 nog niet uitgegroeid. Langs de oostzijde staan de zwaarste exemplaren. In het noordelijk deel staat vooral meidoorn, zuidelijker vooral haagbeuk met als zwaarste stamomtrek 252 cm. De haagbeuken zijn omwille van hun omvang en ouderdom veteraanbomen.

• Geoportaal Onroerend Erfgoed, Open Streetmap, [online], https://geo.onroerenderfgoed.be (geraadpleegd op 15 oktober 2020).
  • Geoportaal Onroerend Erfgoed, Orthofoto’s 1971 [online], https://geo.onroerenderfgoed.be (geraadpleegd op 15 oktober 2020).
  • Mondelinge informatie van Bart Backaert (23/09/2020).

Auteurs: Vanmaele, Nele