Gekandelaarde leilindes kerkhof Meetkerke

Beschrijving

Bij de parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart in Meetkerke begeleidt een bomenrij de rondgang rondom het kerkhof. Het betreft lindes die zijn geleid en gekandelaard. Ook de toegang tot de kerk wordt geflankeerd door deze lindes. De plantafstand tussen de bomen bedraagt 3 tot 4 meter. Op het moment van de inventarisatie (2020) waren er 71 bomen aanwezig. De lindes hebben stamomtrekken die variëren tussen de 120 en 140 cm. Alle lindebomen zijn in een verticaal vlak geleid en waren oorspronkelijk met elkaar verbonden met geleide zijtakken. De in oorsprong geleide bomenrijen voorzien voor de bezoekers in een lommerrijke zomerse wandeling.

Auteurs: Verdurmen, Inge