• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Klein burgerhuis met voortuintje. Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder geknikt-gebogen zadeldak (nokrichting parallel aan de straat, mechanische pannen) met overstekende rand op houten modillons, daterend van de jaren 1920. Centraal dakvenster onder overkragend zadeldak. Picturaal effect ten gevolge wisselend baksteengebruik: voorgevel van oranje baksteen met gebruik van gele bakstenen voor hoekbanden, horizontale banden, deur- en vensteromlijstingen; zijgevels van donkerrode bakstenen met oculus in oranje-bakstenen omlijsting. Rechthoekige en licht getoogde muuropeningen met houten kozijnconstructies onder meer deur en links poort met verdeeld bovenlicht. Rechts aanleunende recente garage.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine