Herberg Paviljoen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herberg Paviljoen

Beschrijving

Herberg zogenaamd "Paviljoen", zie opschrift op gemarkeerde puilijsten. Zichtbepalend hoekhuis van vijf op drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nokrichting parallel aan de straat, mechanische pannen), daterend van de jaren 1920. Gemengde baksteenbouw op plint van natuursteen. Gebruik van gele bakstenen voor strekken en horizontale banden. Hoeklisenen; overhoekse muizentand als gevelaflijning en op de penanten. Rechthoekige kelderopening. Voorts, getoogde muuropeningen onder strek met rollaag; arduinen lekdrempels en aantreden. Meer uitgewerkte rechter zijgevel met regionalistische inslag: zijtrapgevel met hoeklisenen overgaand in een getrapte gevelaflijning. Analoge muuropeningen.

Tegen de linker zijgevel aanleunende bijbouw van twee traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nokrichting parallel aan het huis), in aansluitende bouwtrant, links poort.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine

De tegen de linker zijgevel aanleunende bijbouw (nu deel van nummer 4) is verbouwd.