• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Een weinig achterwaarts gelegen burgerhuis met laag ommuurd voortuintje en recentere, links aanleunende garage. Eclectisch dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (leien) gesigneerd "Omer De Poorter - Architecte" in linker pilastersokkel, en gedateerd "Anno 1924" door middel van gevelsteen in het fronton. Centraal dakvenster onder gebogen fronton, geflankeerd door bakstenen vleugelstukken eindigend op postamenten. Gele baksteenbouw op arduinen sokkel. Gebruik van simili en/of natuursteen voor decoratieve elementen. Verhoogde begane grond. Pseudopilastergevel geritmeerd door middel van hoek- en middenlisenen met sokkel en kapiteel. Horizontale geleding ten gevolge gemarkeerde plint, pui- en kroonlijst, verlevendigd met baksteenversiering in overhoeks verband. Deurtravee benadrukt door middel van uitspringend portaal op rechthoekige plattegrond, met bakstenen leuning, beglaasde gietijzeren luifel en arduinen bordes. Bekronend balkon met analoge leuning, doorlopend over de buitentravee. Schouderboogvensters, op de begane grond voorzien van druiplijst, op de verdieping gekoppeld in de buitentravee, en ter hoogte van het dak gekoppeld en onder doorlopend druiplijstje. Deels beglaasde korfboogdeur met smeedijzeren hekjes en verdeeld bovenlicht met sluit- en hoekstenen.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine