Heropgebouwd burgerhuis

Wederopbouwpand van het type halfvrijstaand ruimer burgerhuis.

het pand werd als directeurswoning in 1922 door A. De Stordeur opgetrokken en ontworpen door architect Notéris en is opgevat als een L-vormig volume van drie bouwlagen onder mansardedak, met afgeschuinde hoek en een toegangsportiek onder met balustrades afgezette loggia in de oksel. Baksteenbouw verwerkt met witte natuursteen en getypeerd door een strakke klassieke opstand geordonneerd door twee- en drielichten. De tuin, deels voortuin, is van de vest afgesloten door een afgeronde sokkel afgezet met fraai gedetailleerd hekwerk.

• UYTTERHOEVEN R. 1990: Leuven Weleer. Op de Westhelling en langs de Vesten, deel 6, Leuven, figuren 70a-71c.

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie