Mammoetboom Kolmont

Beschrijving

De burchtruïne van Kolmont ligt op een deels kunstmatig aangelegde heuvel. Een pad vertrekt aan de westzijde van de heuvel en loopt in een bocht over de zuid- en oostflank naar de noordelijke ingang. Op de voormalige binnenplaats staat een recent afgestorven mammoetboom overgroeid met klimop. Deze boom werd vermoedelijk aangeplant bij de landschappelijke parkaanleg rondom het Kasteel van Kolmont in de 19de eeuw waarbij de ruïne werd geïntegreerd. Andere parkbomen op de ruïne zijn een linde, een eik en enkele fijnsparren. De mammoetboom werd als solitaire markante boom centraal op de binnenplaats van de burcht geplant.

Auteurs: Verdurmen, Inge