Beschrijving

Aan de straat gelegen wederopbouwhoeve, teruggaand op de regionale hoevebouw zie opstelling: U-vormige opstelling van losse, lage bestanddelen, te weten boerenhuis (nokrichting parallel aan de straat), stal (nokrichting loodrecht op het huis) en schuur (nokrichting loodrecht op het huis) respectievelijk ten noordoosten, noordwesten en zuidoosten van een licht begrint erf met geplaveide stoepen; noordelijke erfoprit gemarkeerd door middel van cementpalen met hek; materialen: verankerde rode baksteenbouw; overkragende pannen (mechanische) zadeldaken met kort overstekende rand, geknikt en voorzien van houten dakkapellen bij het boerenhuis; strekse lateien boven getoogde muuropeningen; grijsbeschilderde arduinen lekdrempels bij het boerenhuis; betonbalk boven de gedichte wagenhuisopening; streekeigen bouwelementen: beluikte houten kruisramen met kleine roedeverdeling - laatst genoemde deels verdwenen - en deuren met verdeeld bovenlicht bij het boerenhuis; lage hoeksteunberen bij laatst genoemde; rechthoekige schuurpoort met rondboogdeurtje; indeling: boerenhuis met opkamer aan erfzijde links boven getoogde, getraliede kelderopening; zolderdeur rechts ervan; stalvleugel met privaat; dwarsschuur met centrale aardappelkelder en een deel verbouwd tot stal, rechts wagenhuis.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine