Hoekhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis

Beschrijving

Alleenstaand hoekhuis bij de Bolle Meersstraat. Laag dubbelhuis van drie traveeën onder overstekend zadeldak (nokrichting parallel aan de straat, mechanische pannen); onderbroken door twee houten dakkapellen en een centraal dakvenster met tuitgevel afgelijnd met muurvlechtingen. Te dateren in het begin van de jaren 1920. Verankerde gele baksteenbouw boven een met schijnvoegen gecementeerde plint. Beluikte vierlichten onder houten latei. Rondboogdeur in vlakke bakstenen omlijsting onder druiplijst met oculusvormig bovenlicht. Rechter zijgevel: opkamer, waaronder getoogde kelderopening.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine