Gemeenteschool

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gemeenteschool

Beschrijving

Voormalige gemeenteschool naar ontwerp van L. Wellens (Lier) opgericht in 1904 (zie gevelstenen). Rechthoekige schoolvleugel van vijftien traveeën en aanvankelijk één, heden twee bouwlagen met rechts aansluitend twee lagere traveeën, onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen).

Baksteenbouw met sierankers. Rechthoekige muuropeningen met I-profielen onder getoogde boogvelden met geometrisch en kleurig siermetselwerk, arduinen lekdrempels. Rechthoekige speelplaats met aan de straat een bakstenen muur met hek. Recent, laag L-vormig aanbouwsel links.

• Provinciaal Archief Antwerpen, Scholen, Plannen 20, Kessel, dossier 8.

Auteurs: Steyaert, Rita