Typerend burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Typerend burgerhuis

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Typerende burgerwoningen

Beschrijving

Typerende burgerwoning van modernistische inslag van drie bouwlagen onder een plat dak, opgetrokken uit platte gele baksteen met geaccentueerde lintvoeg op een hardstenen plint. Gevelopstand horizontaliserend door doorlopende onder- en bovendorpels van de grote rechthoekige venster- en deuropeningen en verticaliserend door aanwenden van gevelhoge afgeronde muurpijlers en vooruitspringende gevelvlakken.

Burgerhuis naar ontwerp van architect Georges Decock uit 1939, uit gele baksteen met lekdrempels en muurpijler in zwart ceramische tegels, op volledige hardstenen onderbouw met driedelige garagepoort, met verspringende gevelaflijning, afgewerkt met ceramische pannen. Origineel schrijn- en smeedwerk.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 99677 (bouwvergunning 08.02.1939).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie