Kattensteeg

• is aangeduid als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Kattensteeg

• is aangeduid als overgangszone Kattensteeg: overgangszone

Beschrijving

Vanaf de Tongersestraat, aan de rand van de stadskern, vertrekt een smalle gekasseide steeg, die uitloopt op een aardeweg. Waarschijnlijk bevindt deze zich ter plaatse van de verdwenen stadswallen. Aan de noordzijde liggen de tuinen en tuinmuren van de huizen aan de Tongersestraat en Paddonck, aan de zuidzijde bevinden zich de boomgaarden op de neerwaarts glooiende hellingen ten zuiden van de stad. De steeg komt achter de pastorie om uit bij Paddonck, achter het koor van de kerk. De steeg wordt Kattesteeg of Kattensteeg genoemd.