Dorpskern Volkegem

Beschrijving

De dorpskern van Volkegem is gesitueerd in een heuvelachtig gebied. Bovenaan de Volkegemberg ligt centraal de bescheiden Sint-Martinuskerk met omhaagd kerkhof. Beeldbepalend is het bochtig en nauwe stratentracé dat uit verschillende richtingen uitmondt op een pleinachtige straatverbreding waarrond zich enkele typische hoevecomplexen groeperen, alsook de nog grotendeels karakteristieke kleinschalige dorpsarchitectuur en de open perspectieven op de kerk vanaf de Bagette- en Van Brakelstraat.

• Onroerend Erfgoed Oost-Vlaanderen, beschermingsdossier DO000651, Omgeving Sint-Martinuskerk (S.N. 1981).

Auteurs: Delannoye, Charlotte