Hoeve Meiboomhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Meiboomhof

Beschrijving

Zogenaamd "Meiboomhof". Wederopbouwhoeve, teruggaand op de regionale hoevebouw, zie opstelling: U-vormige opstelling van losse, lage bestanddelen te weten boerenhuis, stallen en schuurvleugel, respectievelijk ten noordwesten en ten oosten van deels verhard erf met aflijnende, onder meer gekasseide, stoepen; ten noordwesten geasfalteerde erfoprit; recente loods ten zuiden; aanplanting: depressie van vroegere wal ten noorden; ten noordoosten drenkput; rest van boomgaard ten oosten; materialen: verankerde rode baksteenbouw onder zadeldak (mechanische pannen) met kort overstekende rand, bij stal en boerenhuis voorzien van klimmende dakvensters; strekse lateien bij de getoogde muuropeningen; I-balk boven "garage" en voormalig wagenhuis, waar gecombineerd met getoogde ontlastingsboog; streekeigen bouwelementen: "traditiegebonden" houtwerk, zie kruis- en kleine roedeverdeling - reeds deels verdwenen - bij de muuropeningen van het boerenhuis; indeling: boerenhuis met opkamer aan erfzijde, boven getoogde kelderopening; dwarsschuur met links aardappelkelder en rechts alaamhok (thans garage) en wagenhuis (thans stal?).

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine