Wolvenweg

Beschrijving

Deels gekasseide holle weg die de zuidwestelijke begrenzing vormt van het Kasteel de Robiano en doorsneden wordt door de Ringlaan. Op de 18de-eeuwse Kabinetskaart van de Ferraris vormt de holle weg de aanzet van de wegverbinding door het Zoniënwoud tussen Tervuren en Overijse, de 'Route d'Overijssche'. Vandaag sluit de Wolvenweg aan op de IJsedreef als deel van het netwerk aan onverharde paden en dreven dat het Kapucijnenbos ontsluit. De weg is voornamelijk met beuken beplant en behoort samen met het park en de kasteelvijvers tot de historische kern van het kasteeldomein. Wegens zijn pittoresk en idyllisch karakter was deze holle weg veelvuldig het onderwerp van de schilders van de school van Tervuren (circa 1870).

Auteurs: Verdurmen, Inge; Kennes, Hilde