Dreef

Beschrijving

De Dreef vormt een rechte verbinding tussen de Tiensesteenweg en het kasteel Felixhof in het zogenaamde Klein Park. Oorspronkelijk liep de dreef nog verder door in zuidelijke richting tot de huidige Kerselaarlaan (zoals te zien op oude kaarten zoals de kaart van de Ferraris (1771-1778) en de Poppkaart (circa 1860)). Op het einde van de 19de eeuw, ten tijde van Karel de Spoelberch, werd de dreef aan weerszijden beplant met zwarte walnotelaars. Ongeveer halverwege, ten oosten van de dreef ligt de zogenaamde hoeve Duquet.