Valse christusdoorn als vredesboom

Beschrijving

Op het pleintje tussen de kerk en het voormalige gemeentehuis staat een jonge christusdoorn (Gleditsia triacantos). Deze boom is aangeplant als vervanging van de oorspronkelijke vredesboom (ook een christusdoorn).

De oude vredesboom was na de Eerste Wereldoorlog geplant, ter herdenking van de herwonnen vrede. In 2005 werd de boom uiteindelijk gerooid. Recent is een nieuwe vredesboom op dezelfde locatie aangeplant.

Voor de kerk staat een oorlogsgedenkteken met de namen van de gesneuvelde dorpelingen uit de Eerste Wereldoorlog.

Auteurs: Schepens, Annelies