Koetshuis van kasteel Blauwhof

Beschrijving

Koetsgebouw van kasteel Blauwhof, gelegen aan oostzijde van het hoofdgebouw, centraal in het kasteelpark.

Classicistisch koetshuis, uit de 19de eeuw van negen en twee traveeën en één bouwlaag onder leien schilddak (nok loodrecht op kasteel). Bepleisterde en beschilderde lijstgevels met breed doorlopend kordon, onderbroken voor segmentboogvormige poorten. De drie middentraveeën van west- en oostgevel telkens verhoogd en bekroond met gebroken driehoekig fronton; de rechthoekige deurvensters in bandomlijsting met oren.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita