Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Alleenstaande villa in regionalistische stijl middenin een bij het kasteelpark aansluitende tuin. Twee traveeën en één bouwlaag, vermoedelijk naar ontwerp van de architecten F. Petit & J. Obozinski (Ukkel), uit het begin van de jaren 1920. Rode baksteenbouw. Typerende puntgevels met muurvlechtingen en schouderstukken onder meer met blinde oculus in de geveltop aan straatzijde. Rechthoekige vensters onder strekse lateien. Kozijnconstructies onder meer kruis-, bolkozijnen en drielichten; beluikte benedenvakken.

Linkse zijgevel: rondboogdeur onder luifel. Lager aanbouwsel onder haaks zadeldak. Rechthoekige garagepoort.

• Algemeen Rijksarchief Brussel, Dienst Verwoeste Gewesten, 6763.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine