Acacia als vredesboom

Beschrijving

Op 23 november 1919, één jaar na de bevrijding, werd tijdens een herdenkingsceremonie een acacia geplant als vredesboom. Deze werd geplant voor de kerkhofkapel ter ere van Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt en stond destijds tussen de parochiekerk van Beveren-Leie (in 1940 opgeblazen) en gemeentehuis en herberg "De Handboog" (thans "Het Fonteintje"). Tevens werd er een arduinen monument geplaatst met de namen van de tijdens de Eerste Wereldoorlog gesneuvelde Beverse soldaten en de omgekomen burgerlijke slachtoffers. Dit monument werd in 1970 overgeplaatst naar het Kerkplein.

De acacia staat in een verhoogd plantsoen afgezet door een bakstenen muurtje en flankeert de toegang tot het kerkhof van Beveren-Leie.

Auteurs: Schepens, Annelies