Beschrijving

Kleine, maar gaaf bewaarde 20ste-eeuwse hoeve, kadastraal geregistreerd als totale herbouwing in 1937 in eigendom van landbouwer August-Jozef Bogaerts-Van Humbeek. Hoewel vlak bij een drukke baan gelegen behield de omgeving haar landelijk karakter en is de hoeve tot vandaag omgeven door akkers en weiland.

Woonstalhuis op rechthoekige plattegrond met links haaks aangebouwde tweebeukige dwarsschuur, waardoor het geheel een L-vormige plattegrond verkrijgt. Rechts op het woonstalhuis aansluitend later toegevoegde bedrijfsruimte onder lessenaarsdak, zie bouwnaad. Voorliggend met gras begroeid erf. Eenvoudige verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldaken. Het woonhuis telt drie traveeën en anderhalve bouwlaag. De lijstgevel op hardstenen plint wordt geopend door eenvoudige rechthoekige muuropeningen met bewaard schrijnwerk. Aflijnende houten kroonlijst. De muuropeningen in de bedrijfsruimten zijn rechthoekig, alle met houten latei. In de straatgevel van de schuur bevindt zich een gevelniskapel in een witgeschilderde omlijsting met bekronend kruisje. Bij een controlebezoek op 25 juni 2018 bleek de hoeve gesloopt en was er een nieuwbouw aan de gang.