erfgoedobject

Woning Spillemaeckers naar ontwerp van W. Van Der Meeren

bouwkundig element
ID
305676
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/305676

Juridische gevolgen

Beschrijving

Modernistische tweegezinswoning op onregelmatige plattegrond, opgetrokken voor twee broers naar een ontwerp van 1965 van Willy Van Der Meeren. De woning bestaat uit zeven uitspringende betonnen portieken waarop houten dakspanten werden bevestigd. Het zadeldak bekleed met eternit-golfplaten is deels uitgespaard onder meer boven de inkom. De gevels werden uitgevoerd met siporexelementen. De golfplaten en beglazing werden inmiddels vernieuwd. De noordoostelijke hoek, volgens de bouwplannen voorzien als open carport is gedicht tot garage. De noordelijke puntgevel aan de straat heeft een volledig beglaasde top. Veelvuldige beglazing en verspringende volumes zorgen voor een open, dynamisch karakter.

Een andere woning naar ontwerp van Van Der Meeren (1964), in het werk van M. De Kooning geciteerd als een ‘dak (360 m2) met een woning eronder’ bevindt zich in de Klepperstraat 15 te Wolvertem. Deze woning werd evenwel grondig aangepast.

  • DE KOONING M. 1993: Willy Van Der Meeren, Vlees en beton 21-24.

Auteurs: Kennes, Hilde
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Woning Spillemaeckers naar ontwerp van W. Van Der Meeren [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/305676 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.