Eenheidsbebouwing van twee winkelhuizen

Beschrijving

Eclectische eenheidsbebouwing van twee identieke winkelhuizen, gedateerd 1926 en zogenaamd "Patricia Couture" zie gesmeed ijzeren uithangbord. Met schijnvoegen gecementeerde enkelhuizen in spiegelbeeld, getypeerd door afgeronde erker met bekronend balkon, uitlopend op centraal dakvenster onder overkragende kroonlijst. Art-deco-invloed, voornamelijk in decoratieve elementen als maskervormige sluitsteen met loof- en bloemwerk boven de winkelpuien, slingers, festoenen, uitgelengde consoles.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine

Aanvullende informatie

Van deze twee winkelhuizen zijn enkel de gevels bewaard. Deze worden geïntegreerd in een nieuwbouwproject.

• Informatie verkregen van IOED CO7 (27 juli 2020).