• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Eenvoudig maar karakteristiek burgerhuis uit het interbellum, van de straat gescheiden door een omhaagde voortuin. De woning werd kadastraal geregistreerd in 1927 als nieuwe bouwing in eigendom van R.F. Vanhansbeek-Huysegoms.

Vrijstaande baksteenbouw van drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak met de nok parallel aan de straat. De lijstgevel op hardstenen plint vertoont een dubbelhuisopstand waarbij de centrale deur aan weerszijden geflankeerd wordt door een rechthoekig spaarveld afgelijnd door een getrapte baksteenfries. De getoogde muuropeningen zijn voorzien van hardstenen hoek- en sluitstenen en behielden hun oorspronkelijk schrijnwerk met guillotineramen op de benedenverdieping. De witstenen muurbanden en aflijnende houten kroonlijst op uitgewerkte modillons verlenen de gevel een horizontaal accent. Het decoratieve element bleef beperkt tot de borstweringen met hardstenen panelen op de benedenverdieping en decoratief uitgewerkt metselwerk op de bovenverdieping.