Kapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw

Beschrijving

Eenvoudige wegkapel op rechthoekige plattegrond onder een pannen zadeldak met de nok loodrecht op de straat en bekronend ijzeren kruis. Hoewel een geschilderd opschrift vermoedelijk verwijst naar 1869 als bouwjaar, is de kapel nog niet aangeduid op de topografische kaart van 1902. In de Geschiedenis van Wolvertem wordt melding gemaakt van de familie Gillis, die de kapel oprichtte uit dank voor een genezing; dezelfde bron spreekt van een vergroting in 1910.

Met schijnvoegen gecementeerd en witgeschilderd geheel op gepikte plint. De eigenlijke kapel wordt vooraf gegaan door een portaaltje (vergroting?) met een trekijzer en is vandaag voorzien van een PVC-bekleding. Getraliede rondboognis met beeld van Onze-Lieve-Vrouw op een betegelde sokkel.

• LEFEVRE J., VERHASSELT L. & T’KINT J. 1978: Geschiedenis van Wolvertem, Affligem, 793.