Eenheidsbebouwing

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eenheidsbebouwing

Beschrijving

Eclectische eenheidsbebouwing met arbeiderswoningen van twee en een halve bouwlaag onder zadeldak (nokrichting parallel aan de straat, mechanische pannen), naar ontwerp van architect O. Moerman van circa 1922. Spiegelbeeld schema met enkelhuizen van twee traveeën. Baksteenbouw op arduinen plint. Ritmerende Brugse travee op de bovenverdieping met schouderboog- en kleine korfboogvensters. Korfbogige muuropeningen op de begane grond; typerende ovale oculus boven de deuren; belijnende druiplijsten. Rechts, nummers 22-28: aansluitende eenheidsbebouwing met gebruik van donkere baksteen voor horizontale banden.

• Algemeen Rijksarchief, Dienst der Verwoeste Gewesten, 1435.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine