• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Decoratief uitgewerkte dorpswoning met licht verhoogde begane grond van drie traveeën en twee bouwlagen onder een kunstleien zadeldak met de nok parallel aan de straat. Het pand werd kadastraal geregistreerd in 1884, als 'nouvelle construction' in eigendom van Carolus Van Hemelryck-De Leeneer, schrijnwerker.

Met schijnvoegen gecementeerde lijstgevel met dubbelhuisopstand, horizontaal gemarkeerd door een puilijst en een hardstenen cordon van doorgetrokken lekdrempels op de verdieping. Op de begane grond rechthoekige muuropeningen met een hardstenen platte bandomlijsting en lekdrempels. Op de verdieping geriemde vensteromlijstingen met oren en een decoratieve sluisteen gevat tussen decoratieve paneeltjes op de borstwering en fries. De kroonlijst en het schrijnwerk werden vernieuwd.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen en bijhorende mutatiestaten, Meise, afdeling I (Meise), 1884/7.

Auteurs: Van Damme, Marjolijn; Kennes, Hilde