Eeuwfeestkapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eeuwfeestkapel

Beschrijving

De 20ste-eeuwse, modernistische Eeuwfeestkapel langs de processieweg werd opgetrokken in opdracht van pastoor Van Woensel in 1954 naar aanleiding van de honderdste verjaardag van het dogma van de Onbevlekte Ontvangenis van Onze-Lieve-Vrouw. De ontwerper is vermoedelijk Dries Van den Broeck (1923-1995) gezien de gelijkenis met de processiekapel van Sint-Genesius-Rode uit 1957.

Betonnen spitsboognis waarvan de achterwand bezet is met geelbruine parementsteen. In de kapel, een 20ste-eeuws beeld van de Madonna met Kind in Lavousteen, door beeldhouwer Albert Poels (Antwerpen, 1903-1984) uit Borgerhout.

• BRASSINE I. s.d.: De Kapellen van Alsemberg, s.l., 20.
  • DE COCK J. 2012: Inventaris van de Alsembergse kapellen, En het dorp zal duren … 2.6.