Oorlogsgedenkteken

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Oorlogsgedenkteken

Beschrijving

Herdenkingsteken voor de oorlogsslachtoffers van de Eerste en Tweede Wereldoorlog van de hand van O. Colmant uit Halle.

Het gedenkteken is een hardstenen obelisk op verbredende voet, geritmeerd met verdiepte riemen en een overkragende top. Aan de voorzijde staan een palmtak en een lauwerkrans afgebeeld samen met de data 1914 en 1918 en de tekst AAN/ ONZE/ HELDEN. Op de basis van de sokkel werd een metalen plaat in de vorm van een leeuw die de adelaar vertrappelt van de hand van J. Devleeshouwer bevestigd. Op de drie andere zijden tekstplaten met de namen van de oorlogsslachtoffers uit beide Wereldoorlogen.

Auteurs: Mertens, Joeri