Winkelhuis uit begin 20ste eeuw

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Winkelhuis uit begin 20ste eeuw

Beschrijving

Deze woning met winkelpui werd gebouwd begin 20ste eeuw, waarschijnlijk circa 1910 toen ook de huizen links en rechts van deze woning werden opgetrokken.

Het is een breedhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak (Vlaamse pannen) met een eenvoudige lijstgevel. Het parement is opgetrokken in witte geglazuurde baksteen met decoratief gebruik van grijze, geglazuurde baksteen voor de muurbanden en bovendorpels van de vensters, en met een blauwhardstenen plint. Het geschilderde houten schrijnwerk bestaat op de bovenverdiepingen uit T-ramen en op de begane grond uit een deur met bovenlicht en een neoclassicistische winkelpui.

Auteurs: Vandeweghe, Evert