Dorpswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoningen

Beschrijving

Aaneengeschakelde, kleinschalige woningen met enkelhuisopstand en deels aangepaste lijstgevels van twee en drie traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldaken (nok parallel met de straat, pannen), opklimmend tot het tweede kwart van de 19de eeuw.

Rechthoekige, veelal aangepaste muuropeningen. Nummer 4 met rechthoekige deur in hergebruikte, arduinen entablementomlijsting.

Aanvullende informatie

Naar verluidt was het pand op nummers 4-8 in oorsprong een industrieel gebouw: boven een graanschuur en onder een artisanale mouterij. Zo'n 100 jaar geleden zou het zelfs als feestzaal hebben gefunctioneerd.

• Informatie verkregen tijdens het openbaar onderzoek over de vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed, 2018.