Van Trierstraat

Beschrijving

Straat met rechtlijnig tracé tussen de Haantjeslei en de Markgravelei, aangelegd in 1876. Van de oorspronkelijke bebouwing met overwegend neoclassicistische burgerhuizen, die tussen 1879 en begin jaren 1900 tot stand kwam, is weinig bewaard.

Tot de meest gave panden behoren het hoekhuis met de Haantjeslei door aannemer Eduard Bernaerts uit 1894 op nummer 2, het nummer 15, de woning Simon Baekelmans door architect Adolphe Mortier uit 1903 op nummer 17, het geheel van vier gekoppelde burgerhuizen op nummers 20-26, en de woning Polfliet door architect Frans Van Ballaer uit 1885 op nummer 54.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossiers 1894#67 (nummer 2), 1903#1604 (nummer 17) en 1885#299 (nummer 54).