Onze-Lieve-Vrouwkapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Onze-Lieve-Vrouwkapel

Beschrijving

Onze-Lieve-Vrouwkapel gelegen op het kruispunt van twee smalle straten met de naam Dulen, die teruggaan op voetwegen die al op de Atlas der Buurtwegen (1841) zijn weergegeven. De kapel zou volgens Debraekeleer en Dekoninck dateren van 1875.

Bakstenen, gecementeerde en witgeschilderde wegkapel op vierkante basis. De kapelnis is rondbogig en afgesloten met een smeedijzeren betralied deurtje. Boven de nis een zwart geschilderd kruis. Het gebouwtje is afgedekt met een zadeldak met mechanische pannen. In de kapel staat een Onze-Lieve-Vrouwbeeld.

• Atlas der buurtwegen, opgesteld naar aanleiding van de wet op de buurtwegen van 10 april 1841, schaal 1:2.500 (overzichtsplannen schaal 1:10.000).
  • DEBRAEKELEER W. & DEKONINCK M. 2013: Kapellen en kruisen in de Sint-Guriksparochie van Dworp, En het dorp zal duren ... 15.59-60, 4-64.

Auteurs: Mertens, Joeri