Houten wegkruis met sering

Beschrijving

Houten wegkruis gelegen in de berm. Achter het kruis is een sering aangeplant. Achter het kruis en de sering loopt de meidoornhaag met een bocht om beide verder rond de achterliggende weide en rechts van het kruis staat nog een ijzeren veldpoortje.

Op de topografische kaarten van 1872, 1903 en 1931 is er al een kruis weergegeven op deze locatie.

Groen geschilderd houten wegkruis, geplaatst op een stenen voet en vastgemaakt met ijzeren beugels. Achter het kruis is een houten bord bevestigd en bovenaan is het afgedekt met een dakje en houten windbord. Het houtenkruis is voorzien van een kleiner wit geschilderd houten kruis met een zwart geschilderd gietijzeren Christus. Onderaan plaatje met verdwenen opschrift.

• Kaart van België, Militair Cartografisch Instituut, uitgegeven in 1928-1950, schaal 1:20.000.
  • SCHLUSMANS F. 1992: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Voeren, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N2, Brussel - Turnhout.

Auteurs: Verwinnen, Katrien