Houten wegkruis

Beschrijving

Houten wegkruis gelegen in de berm van de weg op een kruispunt van veldwegen tegen een houtkant van meidoorn. Het is niet bekend wanneer het kruis geplaatst werd, want er wordt op deze locatie geen kruis aangeduid op de historische topografische kaarten. De streek kent een lange geschiedenis om wegkruisen te plaatsen bijvoorbeeld zoals hier op de kruising van veldwegen en deze werden soms ook verplaatst.

Houten kruis met erachter houten bord en zadeldakje. Het kruis is vastgemaakt aan een betonnen paal met voet. Op het kruis kleiner houten kruis met (gietijzeren?) Christus. Onderaan bordje met opschrift "Heer, wees mij zondaar genadig".

Auteurs: Verwinnen, Katrien