Ezelstraatje Mennekesput

Beschrijving

Achter een opvallende elektriciteitskabine vertrekt een onverharde wegel die de perceelsgrens van de woningen langs de Boomstraat volgt. De weg vervolgt tussen weilanden en eindigt bij het talud langs Mennekesput. Hier is de weg verworden tot een smal paadje ingesleten in het talud. Dit Ezelstraatje vormt een doorsteekje tussen de Boomstraat en Mennekesput om zo de drukke hoofdwegen te vermijden en is reeds zichtbaar op historische kaarten.

Op het talud staat hakhout van hazelaar, een grote hakhoutstoof van eenstijlige meidoorn, struiken van tweestijlige meidoorn, knotessen en rode kornoelje.

• Topografische kaart van België, Philippe Vandermaelen, uitgegeven in 1846-1854, schaal 1:20.000.

Auteurs: Van den Bremt, Paul; Verdurmen, Inge; Vanmaele, Nele