Veerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Veerhuis

Beschrijving

Voormalig veerhuisje (?), gelegen aan het kanaal Ieper-IJzer. Omringend tuintje aan straatzijde deels beveiligd door middel van gietijzeren hek tussen bakstenen pijlers. Laag dubbelhuis van drie traveeën onder geknikt zadeldak (nokrichting loodrecht op de straat, parallel aan het kanaal, mechanische pannen). Te dateren uit het begin van de jaren 1920. Rode baksteenbouw. Gecementeerde plint. Gebruik van gele baksteen voor pseudovakwerk in de geveltop. Getoogde vensters, arduinen onderdorpels. Rechthoekige deur onder luifeltje op houten schoorstukken. Achtergevel. Laag aanbouwsel onder lessenaarsdak. Onderkelderde rechter zijgevel zie twee rechthoekige kelderopeningen.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine