Hoogstamboomgaard met veekeringshaag

Beschrijving

Deze hoogstamboomgaard is gelegen langs een zijweg van de Romeinse Kassei. De boomgaard dateert uit het begin van de 20ste eeuw, een periode waarin grote delen van het landschap gebruikt werden voor de fruitteelt. De boomgaard kent sinds enkele jaren een gebruik als speelboomgaard en is toegankelijk voor het publiek. De boomgaard bestaat uit verschillende fruitsoorten en bomen van diverse leeftijden. Ze wordt afgesloten door een meidoornhaag, oorspronkelijk aangeplant om het vee op de boomgaard te houden. Er is een ijzeren toegangshek aanwezig.

Auteurs: de Haan, Aukje